Dakrenovatie Emmen

Is uw dak toe aan renovatie, wilt u uw dakbedekking vervangen of uw dak laten inspecteren? In Emmen helpen wij van Dakspecialist Vriezen B.V. u graag bij iedere dakrenovatieklus. Neem contact met ons op via 085 - 106 18 84 of maak gebruik van het contactformulier om een offerte aan te vragen.

Functie dakrenovatie Emmen

Een dak bepaalt niet alleen hoe uw woning eruit ziet, maar heeft ook veel invloed op de waarde van uw woning en uw energieverbruik. Met onze Nederlandse weersomstandigheden moet een dak veel doorstaan. Wind, regen, sneeuw en vorst kunnen allemaal leiden tot slijtage aan uw dak. Hierdoor kunnen er al snel scheurtjes of blaasjes ontstaan in de dakbedekking. Het kan ook leiden tot grotere beschadigingen, zoals lekkage of aantasting van de dakconstructie.

We spreken van dakreparatie als het dak alleen gerepareerd wordt. Wordt er ook iets vernieuwd, dan spreken we van dakrenovatie. U kunt met dakrenovatie uw dak bijvoorbeeld energiebesparender maken door een betere isolatie. Mocht u alleen een paar kleine beschadigingen aan het dak hebben kan dakreparatie volstaan. Maar als uw dak vaak dezelfde problemen veroorzaakt en deze al een tijdje meegaat, kan dakrenovatie een goede keuze zijn.

Dakinspectie Emmen

Kleine beschadigingen kunnen uitgroeien tot grote beschadigingen, en op die manier hoge kosten met zich meebrengen. Door middel van dakrenovatie kunt u dit soort hoge onkosten en onveilige situaties voorkomen. Daarom is het verstandig om niet te lang te wachten als u deze beschadigingen opmerkt: schakel zo snel mogelijk een professionele dakdekker in.

Als u onzeker bent over de kwaliteit van uw dak, kunt u een professionele dakinspectie uit laten voeren door Dakspecialist Vriezen B.V.. We raden aan om dit standaard één keer per twee jaar te laten doen. Bij een dakinspectie wordt er bijvoorbeeld gekeken naar plekken die een lekkagerisico vormen, en naar beschadigingen in de dakbedekking.

Kosten dakrenovatie Emmen

Afhankelijk van het soort beschadigingen, het type dakbedekking en de dakgrootte kunnen de kosten van dakrenovatie variëren. Zo duurt het meestal langer om een schuin dak te renoveren dan een plat dak, en zijn dakpannen veel prijziger dan dakbedekking van bitumen. De gemiddelde kosten voor een dakrenovatie van een schuin dak liggen tussen de 4000 tot 5000 euro. Bij een plat dak is dat tussen de 1000 en 1600 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Overweegt u om het dak te laten renoveren? Dan is het handig om op een aantal dingen te letten. U kunt bijvoorbeeld overwegen om de renovatie samen te laten vallen met andere dakwerzaamheden. Denk hierbij aan het laten reinigen van uw dak, het vervangen van zinkwerk of het plaatsen van Dakisolatie.

Om te voorkomen dat er warmteverlies ontstaat door ongewenste luchtstromen, is het verstandig om verzekerd te zijn van een uitstekende luchtdichtheid van het dak. Ook kunt u zich afvragen of er asbest in het dak zou kunnen zitten. In dat geval kunt u het beste voor een geheel nieuwe dakbedekking kiezen. Tot slot heeft u soms, behalve een dakdekker, ook een architect nodig voor het plannen van dakrenovatie. Vraag uw dakdekker hierin om advies.

Contact met Dakspecialist Vriezen B.V. voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Dakspecialist Vriezen B.V. bieden we professionele resultaten en snelle service tegen een scherp tarief. Onze dakdekkers informeren u graag over de mogelijkheden en bieden passend advies over de oplossing voor uw dak. Daarbij kunnen we ook met u meedenken over de combinatie met andere dakwerkzaamheden.

Bent u op zoek naar een ervaren dakdekker die u met spoed kan helpen met het inspecteren of renoveren van uw dak? In Emmen kunt u terecht bij de dakdekkers van Dakspecialist Vriezen B.V. voor elke vorm van dakrenovatie. Stel het niet onnodig uit en bel zo snel mogelijk 085 - 106 18 84, of vul het contactformulier in.